Ėriuko kepenėlių paštetas su džiovintais vaisiais
Ėriuko kepenėlių paštetas su vaisiais ir daržovėmis – ekzotiško skonio užkandis, kuriam gaivumo ir saldumo suteikia džiovinti abrikosai. Namuose pagamintas paštetas taps neprilygstamo skonio užkandžiu, tinkančiu pusryčiams su šviežia duona.
Be to, jis praturtins organizmo geležies atsargas, o jam paruošti nereikia daug laiko. Šviežių kepenėlių geriau įsigyti turguje – puikiai tiks ne tik ėriuko, bet ir veršienos, triušio, antienos kepenėlės.
Komponentai:
0.5 kg šviežių ėriuko kepenėlių (galima naudotio šviežias antienos, veršienos, triušio ar anties kepenėles)
Saliero lapkočių (keleto stiebelių)
Morkos
Džiovintų abrikosų, spanguolių saujelės
Druskos ir pipirų pagal skonį
Svogūno smulkiai supjaustyto ir pakepinto su šiek tiek sviesto
Pusės puodelio vandens
Pora šaukštelių konjako (nebūtina)
Gaminimas:
Šviežias kepenėles nuplauname, supjaustome gabalėliais nuimdami visas plėveles. Morką ir salierų lapkočius supjaustome mažais gabalėliais. Kepenėles, daržoves ir džiovintus vaisius sudedame į puodą, užpilame vandens ir pastatome virti ant lėtos ugnies apie 30 – 40 min. Kaskart pamaišome ir patikriname, ar vanduo nenugaravo. Prieš pabaigą sudedame kepintus svogūnus, išmaišome ir dar patroškiname apie 10 min. Jei įpilsite į paštetą dar keletą gramų konjako, suteiksite patiekalui dar išraiškingesnį aromatą. Troškindami kepenėles stebėkite, kad neišgaruotų skystis, jo turėtų nuolat būti puodo dugne.
Baigę virti, kepenėles sutriname blenderiu ir paliekame atvėsti. Paštetą sudėkite į uždengiamą indą ir laikykite šaldytuve.