
Cukinijų sufle
Iš tokios, regis, visai nerafinuotos daržovės kaip cukinija, tik Prancūzijos virtuvės guru galėjo sugalvoti prašmatnų patiekalą – burnoje tirpstantį sufle, kuris patiekiamas karštas, vos ištrauktas iš orkaitės.
Reikės:
1 nedidelės cukinijos (apie 350 g)
1.5 šaukšto džiūvėsėlių
šaukšto tirpinto sviesto (kepimo formoms ištepti)
0.5 puodelio pieno
35 g sviesto
35 g miltų
85 g tarkuoto Parmezano
3 mažų šalotų smulkiai supjaustytų
4 kiaušiniai
Gaminimas:
Sufle kepimo indelius ištepame tirpintu sviestu ir apibarstome džiūvėsėliais, formeles pasukiokite, kad tolygiai pasidengtų džiūvėsėlių sluoksniu.
Cukinijas supjaustome stambiais gabaliukais ir apverdame pasūdytame vandenyje 8 min, kol suminkštės. Tuomet nukošiame ir sudedame į smulkintuvą, supilame pieną ir sutriname.
Sviestą dedame į keptuvę, ištirrpiname ir supilame miltus, pakepiname keletą minučių, kol masė paruduos. Keptuvę nukaičiame ir įmaišome į cukinijų tyrę. Šį mišinį vėl pakaitiname apie 3 min, kol užvirs. Zukinijų tyrę sukrečiame į dubenį, įmaišome sūrį, smulkintus svogūnėlius. Įmaišome kiaušinių trynius.
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir nedidelėmis dalimis atsargiai įmaišome į sufle tešlą. Sudedame sufle į kepimo formeles. Kepame 180 C karščio orkaitėje apie 45 min. Vos ištrauktus iš orkaitės, sufle tuoj pat patiekiame.