gallery

Cukinijų sufle

Iš tokios, regis,  visai nerafinuotos daržovės kaip cukinija,  tik Prancūzijos virtuvės guru galėjo sugalvoti prašmatnų patiekalą – burnoje tirpstantį sufle, kuris patiekiamas karštas, vos ištrauktas iš orkaitės.

 

Reikės:

1 nedidelės cukinijos (apie 350 g)

1.5 šaukšto džiūvėsėlių

šaukšto tirpinto sviesto (kepimo formoms ištepti)

0.5 puodelio pieno

35 g sviesto

35 g miltų

85 g tarkuoto Parmezano

3 mažų šalotų smulkiai supjaustytų

4 kiaušiniai

 

Gaminimas:

Sufle kepimo indelius ištepame tirpintu sviestu ir apibarstome džiūvėsėliais, formeles pasukiokite, kad tolygiai pasidengtų  džiūvėsėlių sluoksniu.

Cukinijas supjaustome stambiais gabaliukais ir apverdame pasūdytame vandenyje 8 min, kol suminkštės. Tuomet nukošiame ir sudedame į smulkintuvą, supilame pieną ir  sutriname.

Sviestą dedame į keptuvę, ištirrpiname ir supilame miltus, pakepiname keletą minučių, kol masė paruduos. Keptuvę nukaičiame ir įmaišome į cukinijų tyrę. Šį mišinį vėl pakaitiname apie 3 min, kol užvirs. Zukinijų tyrę sukrečiame į dubenį, įmaišome sūrį, smulkintus svogūnėlius. Įmaišome kiaušinių trynius.

Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir nedidelėmis dalimis atsargiai įmaišome į sufle tešlą. Sudedame sufle į kepimo formeles. Kepame 180 C karščio orkaitėje apie 45 min. Vos ištrauktus iš orkaitės, sufle tuoj pat patiekiame.