Cukinijų ir svogūnų pagardas
Šis cukinijų pagardas arba čatnis gali būti naudojamas kaip padažas prie įvairių patiekalų: namie keptų hamburgerių, mėsos patiekalų, sūrio ar tiesiog tepamas ant šviežios duonos.
4 vidutinio dydžio cukinijos, sutarkuotos
6 puodeliai pjaustytų svogūnų
8 šaukštai Himalajų rožinės druskos
5 paprikos, susmulkintos kubeliais (tinka bet kokios spalvos: raudonos, geltonos ar žalios)
1 puodelis rudojo cukraus
3 puodeliai obuolių sidro acto
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
2 arbatiniai šaukšteliai tarkuoto muskato
2 arbatiniai šaukšteliai ciberžolės
3 arbatiniai šaukšteliai salierų sėklų
1 šaukštelis pipirų
Kaip gaminti:
Cukinijos sutarkuojamos burokine tarka, pasūdoma, išmaišoma ir paliekama dubenyje per naktį šaldytuve.
Kitą dieną, pirmiausia teks nusunkti virti paruoštas cukinijas, kurios per naktį išskirs nemažai sulčių.
Cukinijas, smulkintus svogūnus, paprikas ir visus prieskonius dedame į puodą, supilame actą ir užkaičiame.
Retkarčiais pamaišant pagardas užverdamas ir maždaug valandą troškinamas ant mažos ugnies.
Karštas pagardas sudedamas į sterilius stiklainius ir laikomas vėsiai kol prireiks.