Brokolių ir fetos pyragas
Pyragas su fetos sūriu ir brokoliu – greitai paruošiamas vegetariškas patiekalas vakarienei. Brokolį galima pakeisti ir kitomis dažovėmis – žiediniu ar briuselio kopūstu. Pyragui beveik nebereikės druskos, nes fetos sūris jam suteiks pakankamai sūrumo. Šis patiekalas gardus ir karštas, ir ataušęs. Tinka su šviežių daržovių salotomis.
Ingredientai:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 svogūnai, supjaustyti riekelėmis
1 brokolio, susmulkinto gabalėliais
žiupsnelio druskos
sluoksniuotos tešlos pakelio (mažesniam pyragui užteks ir pusės)
2-3 šaukštų Dižono garstyčių
150 g fetos sūrio
šiek tiek rozmarinų (galima naudoti šviežius arba džiovintus)
šiek tiek miltų tešlai iškočioti
Gaminimas
Brokolį apverdame pasūdytame vandenyje. Svogūnus, supjaustytus griežinėliais, apkepame keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol gražiai apskrus.
Iš sviestinės tešlos paruošiame apvalų pagrindą (kaip picai), dedame į skardą išklotą kepimo poieriumi. Tešlos kraštus užlankstome (kaip virtinukų), kad susiformuotų maždaug 1 cm pyrago pakraštys. Pagrindą patepame garstyčiomis ir gražiai sudėliojame kepintus svogūnus, brokolio ir fetos gabalėlius, pagrdiname rozmarino susmulkintais lapeliais.
Pyragas kepamas 170 C orkaitėje maždaug apie 30-35 min, kol viršus gražiai apskrus. Patiekiamas su šviežiomis salotomis.