gallery

Avienos troškinys su rozmarino kukulaičiais

Kvapnus avienos troškinys su daržovėmis ir rozmarinais pagardintais kukulaičiais tiks ir šventiniam stalui, ir šeimos savaitgalio pietums. Šį patiekalą galima gaminti dideliame troškintuve arba čenakams skirtuose moliniuose puodeliuose – tuomet pagaminsite individualias porcijas.

Reikės:

1kg avienos sprandinės
10-12 mažų svogūnėlių (šalotų)
1/2 stiklinės baltojo vyno
2 morkų
2 skiltelių česnako
keleto rozmarino šakelių ir lauro lapelių
aliejaus kepimui

Kukulaičiams:

130 g miltų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
120 g pieno
1/2 šaukštelio druskos
1/2 kepimo miltelių
šaukšto smulkintų rozmarino lapelių

Gaminimas

Avieną supjaustome kubeliais, pagardiname druska ir pipirais ir apkepame keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol mėsa gražiai apskrus. Sudedame avieną į troškintuvą.

Keptuvėje apkepame svogūnėlius ir nedideliais gabalėliais supjaustytas morkas, prieš baigiant – supilame vyną, leidžiame užvirti ir sudedame šį padažą su daržovėmis į troškintuvą ant avienos. Įdedame lauro lepelius, rozmarino šakelę. Pašauname į orkaitę ir apie 1 val. troškiname uždengtame troškintuve 160 C temperatūroje.

Kukulaičių gaminimas

Sausus produktus sumaišome dubenyje, supilame pieną, aliejų ir gerai išminkome, kol gausis glotni prie rankų nelimpanti tešla. Jei reikia įberiame daugiau miltų arba pieno.

Tešlą padaliname į vienodo dydžio gabalėlius ir suformuojame apvalius kukulaičius (vaiko kumščio dydžio kukulis – vienai porcijai).

Kai iki avienos troškinimo pabaigos liks maždaug 20 min, į troškintuvą sudedame kukulaičius ir pašauname atgal į orkaitę.