gallery

Ant žarijų kepti ėrienos pjausniai mėtų ir imbiero marinate

Šviežio ėriuko pjausniai su kauliuku – vienas gardžiausių griliaus kepsnių. Ėrienos, tinkamos kepsniams, geriausia pasidairyti ūkininkų turgeliuose. Su mėtų ir imbiero marinatu galite pamėginti pasigaminti ir kiaulienos šonkauliukų.

Prireiks:

6 ėrienos pjausnių su kauliuku (arba tiek, kiek planuojate turėti svečių)
šviežių mėtų ryšulėlio
šviežių kalendrų ryšulėlio
šaukšto tarkuoto šviežio imbiero
2 šaukštai baltojo vyno acto
1 šaukšto medaus
3 šaukštų kukurūzų aliejaus (galite pakeisti alyvuogių aliejumi)

Ėreinos pjausnius bent pusvalandžiui pamarinuojame iš smulkintų žolelių, imbiero, acto, aliejaus ir medaus pasigamintu marinatu. Prieš kepant pabarstykite mėsą druska ir pipirais.

Kepsniai kepami ant žarijų po maždaug 5 minutes kiekviena pusė.