
Angliškas vištienos pyragas su daržovėmis
Šis gardus apkepas tiks ir vakarienei, ir svečių stalui. Patiekalui galima naudoti ne tik recepte nurodytas daržoves, bet ir pasirinkti sau patinkančias ar tai, ką rasite šaldytuve, pavyzdžiui cukinijas, grybus, pastarnokus, žirnelius, brokolius. Nebijokite eksperimentuoti!
Ingredientai
Pakelio sluoksniuotos tešlos

0,5 kg virtos vištienos (galima naudoti vištienos krūtinėles ar visą nedidelį viščiuką)
1 morka
3 saliero lapkočiai
250 g grietinėlės
500 g sultinio (kurį pasigaminsite virdami vištieną)
1 didelė bulvė (galite pakeisti cukinija ar pastarnoku)
1 didelio svogūno
1 kiaušinio plakinys
1-2 šaukštai miltų
Gaminimas
Vištieną apverdame pasūdytame vandenyje apie pusvalandį. Mėsą supjaustome gabalėliais. Sultinį paliekame ataušti – jo prireiks vėliau.
Daržoves supjaustome kubeliais, susmulkiname svogūną ir sudedame į keptuvę su šiek tiek aliejaus. Viską apkapiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės, tada sudedame vištieną, užpilame sultinį ir leidžiame pasitroškinti apie 10-15 min. Į grietinėlę supilame miltus ir gerai išmaišome. Palengva supilame į troškinį ir maišydami leidžiame troškiniui sutirštėti. Pagardiname pipirais ir žolelėmis (petražolėmis ar krapais) ir sudedame į kepimo indą – geriausiai tinka keraminė kepimo forma.
Sluoksniuotą tešlą iškočiojame ir padarome ją tokios formos, kad galėtumėte kaip dangtį uždengti visą kepimo formą. Paruoštą pyragą pašauname į orkaitę (200 C) maždaug 30 min. Prieš baigiant kepti apkepo viršų patepame kiaušinio plakiniu ir dar keletui minučių pašauname į orkaitę, kol tešla įgis gražią auksinę spalvą.
Pyragą su visu kepimo indu galima patiekti į stalą.