Ananaso, rėžiukų ir avokado salotos
Gaivios, saldžiarūgščio skonio salotos su šviežiais rėžiukais, kurioms neįmanoma atsispirti. Orkaitėje karamelizuoti ananasai suteikia patiekalui išraiškingą aromatą.
Reikės:
Keleto ryšelių rėžiukų salotų
Ananaso (šviežio)
2 vidutinio dydžio avokadų
4-5 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
vieno svogūno
skiltelės česnako
4-5 šaukštų citrinų sulčių (arba vietoj jų galima naudoti balsamic actą)
1-2 šaukštų cukraus
Ananasas nulupamas, supjaustomas apvaliomis riekelėmis, išpjaunama šerdis. Skiltelės dedamos į skardą, apibarstomos cukrumi ir pašaunamos į orkaitę. Ananaso skiltelės paskrudinamos, kol išsilydys cukrus, o ananso gabalėliai taps tamsiai rusvos spalvos (apie 10 – 15 min. 200 C, prieš baigiant kepti galima keletui minučių įjungti griliaus režimą).
Rėžiukai nuplaunami, nusausinami ir sudedami į dubenį (didesnius lapelius galima suplėšyti). Svogūną supjaustome šiaudeliais. Avokadą nulupame, išimame sėklą ir padaliname šilgai į keturias dalis. Skilteles supjaustome šiaudeliais ir sudedame ant rėžiukų.
Iš aliejaus, smulkinto česnako ir citrinų sulčių pagaminamas užpilas.
Keptas ananaso riekeles supjaustome maždaug centimetro dydžio kubeliais ir sudedame ant salotų. Visus komponentus sumaišome ir pašlakstome užpilu.
Šios salotos ypač tinka su svieste apkeptomis krevetėmis ar prie keptos vištienos ir jautienos patiekalų.