gallery

Užkandžiai šventiniam stalui

Įmantriai atrodantys, bet lengvai pagaminami, ir be abejo, gardūs  užkandžiai – svarbiosi šventinio stalo akcentai .Ypač jei šventė vyks jūsų namuose ir norite svečiams palikti pačius geriausius ir gurmaniškiausius įspūdžius.

Nebūtina visą dieną plušėti virtuvėje, užteks paruošti keletą rūšių vieno kąsnio užkandžių. Štai keletas idėjų:

Picos tešlos, sūrio ir kumpio eglutės

Iš gatavos parduotuvėje pirktos picos tešlos, sūrio ir kumpio nesunkiai pagaminsite štai tokias šauniai atrodančias eglutes. Supjaustykite tešlą juostelmis, uždėkite kumpio ir sūrio juosteles, suverkite ant medinių iešmelių ir iškepkite šiuos vėrinukus orkaitėje. Patiekti į stalą galėsite ne tik suguldytus lėkštėje, bet ir stačias, jei iešmelius įsmeigsite į sūrio kubelius.

Picos užkandėles galima pagaminti ir dar paprasčiau – picos tešlą sutepkite pomidorų pasta, užbarstykite tarkuoto fermentinio sūrio, kumpio gabalėlių ir suvyniokite tarsi vyniotinį. Tuomet supjaustykite vienodo dydžio apskritimais ir iškepkite orkaitėje. Mini picų kąsnelius galima patiekti su pomidorų padažu.

Agurko riekelės su fetos sūrio kremu

Šiems užkandžiams paruošti reikia visai nedaug komponentų: agurko, fetos sūrio, šiek tiek grietinėlės ir džiovintų pomidorų papuošimui. Iš sutrupinto fetos sūrio ir grietinėlės suplakamas cremas dedamas ant agurko riekelių ir papuošiama džiovintų pomidorų gabaliukais ir žalumynais.

Krepšeliai su brie sūriu ir spanguolėmis

Traškius krepšelius pagaminti galima iš filo tešlos – supjaustykite juos vienodais kvadratėliais, sutepkite sviestu ir sudėkite į kepimo formeles. Į kiekvieną krepšelį įdėkite po šaukštelį brie sūrio ir apkepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys, o tešlos krašteliai gražiai apskrus. Į iškeptus krepšelius įdėkite po šaukštelį spanguolių džemo.

 

 

Vėrinukai

Vėrinukams galima naudoti daugybę įvairių komponentų: fermentinio sūrio kubelius, mocarelos sūrio tutuliukus, vyšninius pomidoriukus, vynuoges, alyvuoges,marinuotų artišokų, agurkėlių gabalėlius ir pievagrybius, kumpį bei dešrą….Nebijokite eksperimentuoti su skonių ir spalvų deriniais!

Na, o jei neturite laiko – patiekite viską ant didelio padėklo – svečiai susikurs mėgstamus užkandžių derinius patys.