gallery

Triukai, kuriuos žino virtuvės asai

Kiekviena namų šeimininkė turi slaptų triukų, kurie kasdien praverčia virtuvėje ir namuose. Pasitikrinkite, ar jūs žinote bent dalį jų!

 Kaip laikyti ledus šaldiklyje?

Kad ledus išėmus iš šaldiklio galėtumėte be vargo kabinti juos šaukštu ir iš karto patiekti, įdėkite juos į užsegamą (zip) maišelį. Prieš jį užsegant išstumkite orą – taip laikomi ledai bus minkštesni ir galėsite nelaužydami šaukštų juos iškabinti vos tik išėmę iš šaldiklio.kaip laikyti ledus šaldiklyje

Ką daryti, kad neslidinėtų pjaustymo lentelė?

Neretai pjaustant maisto produktus aštriu peiliu galima susižeisti, jei netyčia ant stalviršio padėta lentelė slysteli į šoną. Kad taip nenutiktų, patieskite po ja popierinio rankšluosčio skiautę, ar šiek tiek drėgną virtuvinę šluostę.

Kaip išlaikyti šviežias salotas visą savaitę?

Kad salotos šaldytuve išsilaikytų šviežios, sudėkite jas į dubenį ar dėžutę, ant viršaus uždėkite popierinio rankšluosčio skiautę ir uždenkite maisto plėvele. Popierius sugers drėgmę ir salotos išliks šviežios visą savaitę.

Dantų siūlas pravers pjaustymui

kaip pritaikyti dantų siūlą virtuvėjeDantų siūlą galima panaudoti, kai reikia perpus perpjauti biskvitą, iš kurio ruošiatės daryti tortą. Juo taip pat galima lengvai supjaustyti minkštą sūrį (kuris dažnai sutrupa ar limpa prie ašmenų, pjaustant peiliu).

Kaip iš citrusinių vaisių išsunkti daugiau sulčių?

Jei ruošiatės iš citrinos ar apelsino sunkti sultis, pirmiau padėkite juos ant stalo ir švelniai spausdamos delnu pavoliokite ir paridenkite.kaip iš citrinos išsunkti daugiau sullčių

Taurę balto vyno atvėsinsite šaldytomis vynuogėmis

Sauja šviežių vynuogių šaldiklyje pavers jei prieš patiekiant baltąjį vyną pamiršite atvėsinti. Kelios šaldytos vynuogės, įmestos į taurę, išlaikys gėrimo vėsą ir tuomet, jei kambaryje labai šilta.

Kaip pasidaryti keksiukų popierinių formelių?

kaip pasidaryti keksiukų formelių

 

 

 

Jei susiruošus kepti keksiukius paaiškėja, kad neturite jiems skirtų popierinių formelių, galima greitai jas pasidaryti iš sviestinio popieriaus. Susikarpykite jį reikiamo dydžio kvadratėliais ir naudodamos stiklinaitę juo tolygiai vienu spustelėjimu išklosite keksiukų kepimo skardą ar silikoninę formą.

Ką daryti, kad neišbėgtų verdantis puodas?

Kad verdant, pavyzdžiui koldūnus ar makaronus, neišbėgtų puodas, ant jo viršaus uždėkite medinį šaukštą ar kepimo mentelę. Pakilę burbulai sprogs, atsimušę į šį barjerą. Medinis šaukštas sugeria drėgmę, todėl metaliniai įrankiai tam netinka.kad puodas neišbėgtų

Kaip šaldyti prieskonines žoleles?

kaip šaldyti prieskonines žolelesŠaldiklyje laikomos prieskoninės žolelės po mėnesio ar kelių praranda savo malonų aromatą. Geriau jas susmulkinti, sudėti į šaldymo formeles ir užlieti aliejumi. Prireikus gaminti padažą, sriubą ar salotas, visuomet po ranka turėsite šviežių prieskonių.

Negalite atsukti stiklainio dangtelio?

Kartais net vyriškų rankų tvirtumo nepakanka, kai prireikia atsidaryti kaip atidaryti stiklainistiklainį su kokiu savos gamybos „konfitiūru“. Ne bėda – uždėkite ant dangtelio plačią gumytę ar silikoninę apyrankę ir mėginkite – turėtų pavykti atsukti tvirtai pritrauktą dangtelį. Atsukti stiklainį gali padėti ir paprasta guminė pirštinė, kuri neleis rankai praslyst“ metaliniu dangtelio paviršiumi.

Kaip pasigaminti skaidrių, peršviečiamų ledo kubelių?

Tikriausiai pastebėjote, kad dažniausiai ledukai, jei jiems naudojote vandenį „iš krano“, sušalę būna baltos šerkšno spalvos. Jei norite pasigaminti peršviečiamo ledo kubelių – naudokite virintą vandenį.

Kaip per keletą minučių sunokinti bananus?

Kartais gaminant kokį patiekalą, reikia sunokusių bananų, o ką daryti, jei iš parduotuvės parsinešėte dar žaliomis žievelėmis? Pašaukite neluptus bananus į šiltą (60-70 C) orkaitę, kai jų žievė patamsės – bananai bus sunokę!

Kaip kepti žuvį ant grotelių, kad neprisviltų?

kaip kepti žuvį ant žarijų, kad neprisviltųAnt žarijų kepama žuvis dažnai prilimpa, prisvyla prie grotelių ir galiausiai sutrupa. Kad taip nenutiktų, ant grotelių uždėkite citrinos griežinėlių, ant jų dėkite žuvį – taip pavyks išsikepti neprisvilusį ir kvapnų žuvies kepsnį.

Dideli citrinų ledų kubeliai

Kad turėtumėte kuo atvėsinti stalo vandenį, pasigaminkite citrininių didelių ledo kubelių. Į keksiukų kepimo formą prilkite vandens, į kiekvieną įdėkite po keletą citrinų griežinėlių ir užšaldykite.

Parengta pagal listocic.com