
Kaip naudingai panaudoti vyšnių kauliukus?
Krapštyti iš vyšių kauliukus – ilgas ir nuobodus užsiėmimas. Uogienėms ir maistui dažniausiai naudojame tik uogas, tačiau yra keletas būdų, kaip galima panaudoti ir jų kauliukus.
Vyšnių kauliukų actas
Virtuvės šefai rekomenduoja vyšnių kauliukų neišmesti, bet užpilti juos actu, kuriuo galėsite paskaninti salotas ar marinuoti mėsą.
Vyšnių kauliukų sirupas
Vyšnių kauliukai tinkami kvapniam sirupui pasigaminti, kurį galėsite naudoti gaivai ar kokteiliams paskaninti. Vyšnių kauliukus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir cukrumi (stiklinei kauliukų imama 2 stiklinės vandens, ir 1 stiklinė cukraus) ir užvirkite. Leiskite ataušti. Sirupą perpilkite į stiklainį su visais kauliukais. Prieš naudojant kauliukus nukoškite. Sirupą galima laikyti šaldytuve apie mėnesį.
Vyšnių kauliukų glazūra mėsai
Šį nuostabų marinatą galėsite naudoti kepdami antieną ar kitą kepsnį. Juo apšlakstyta mėsa įgis ne tik gardų kvapą, bet ir skonį. Puodelį vyšnių kauliukų sudėkite į puodą, užpilkite puodelį vandens ir tiek pat raudonojo vyno. Užvirinkite, pridėkite mėgiamų prieskoninių žolelių (čiobrelių, bazilikų ar raudonėlių). Atvėsusį skystį palaikykite per naktį šaldytuve, o po to nukoškite per sietelį ir laikykite butelyje, kol prireiks. Laikomas šaldytuve padažas bus tinkamas naudoti apie mėnesį.
Vyšnių kauliukų šildymo maišelis
Net jei vyšnių kauliukus panaudosite sirupui virti, juos nuplovę ir išdžiovinę orkaitėje, galite dar kartą panaudoti. Supilkite švarius, išdžiovintus kauliukus į drobinį maišelį ir turėsite šildytuvą, kuris pravers šaltais žiemos vakarais. Vyšnių kauliukai puikiai laiko šilumą. Tokius šildymo maišelius, kuriuos prieš naudojant galima keletui minučių įdėti į mikrobangų krosnelę ar pašildyti tiesiog ant radiatoriaus, viena išradinga firma net pardavinėja po 10 JAV dolerių. Ar bandėte kada suskaičiuoti, kiek pinigų atsidūrė jūsų šukšliadėžeje išgliaudžius kibirą vyšnių?
Dar šis bei tas svarbaus apie vyšnių kauliukus

Vyšnių kauliuko šerdis – ne tik karti, neskani, bet ir nuodinga. Vaisių, tokių kaip vyšnios, abrikosai, kauliukuose yra amigdalino. Jam organizme skylant susidaro cianido dariniai, kurie yra pavojingi sveikatai.Prarijus vieną ar keletą vyšnių kauliukų galbūt nieko nepajusite, tačiau nuo didesnio jų kiekio ims svaigti ir skaudėti galva, atsiras pykinimas ar net gali sukelti vėmimą.
Kaip pašalinti vyšnių kauliukus be specialių priemonių?
Vienas paprasčiausių įrankių, kurių namuose tikrai beveik visuomet yra – šiaudelis kokteiliams. Juo lengvai išstumsite kauliuką iš uogos.