Vištienos ir ananasų salotų tortas
Norite priblokšti svečius? Pavaišinkite juos salotų tortu. Šis paprastas receptas ir neįprasta patiekalo patiekimo forma iš tiesų nustebins net didžiausius gurmanus.
Geriausia šį patiekalą ruošti iš vakaro, nes jam būtina prieš atsiduriant ant stalo pabūti šaldytuve bent keletą valandų, o dar geriau – per naktį.
Patiekalui reikės:
2 virtų vištienos krūtinėlių
1 šviežio ananaso
pusės stiklinės džiovintų spanguolių
šaukšto cukraus
mažo apelsino sulčių
Stiklinės skrudintų riešutų – galite naudoti migdolų griežinėlius arba graikinius riešutus (stambiai kapotus)
pusės puodelio majonezo
Gaminimas
Vištienos krūtinėles išverdame taip, kaip ruošiant sultinį. Kad mėsa garžiau kvepėtų, į puodą įdėkite mažą nuluptą svogūną, morką, petražolių, šaukštą druskos. Sultinį galėsite panaudoti sriubai.
Išvirtą ir ataušusią mėsą supjaustome mažais kubeliais.
Kol virs mėsa spanguoles užpilkite apelsino sultimis ir palikite išbrinkti.
Ananasą nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, išimkite šerdį. Į kepimo skardą įklokite kepimo popieriaus ir išdėliokite ananaso skilteles, pagarstykite jų viršų cukrumi. Pašaukite į 200 C orkaitę maždaug 20 min, kol cukrus išsilydys, o ananso skiltelės gražiai apskrus.
Keptą ananasą supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišomi vieštienos ir ananasų gabalėliai, sudedamos spanguolės ir įmaišomas majonezas. Salotas galima pagardinti šviežiomis petražolėmis.
Paruoštas salotas sukrečiame į tortinę, išklotą maistine plėvele ir pastatome į šaldytuvą.
Prieš patiekiant šį salotų tortą atsargiai išverčiame į lėkštę ar tortinę, jo viršų ir šonus apibarstome kapotais riešutais. Galite papuošti prieskoninėmis žolelėmis ar šviežiais vaisiais.