gallery

Vilkešeris keptas orkaitėje su apelsinais ir pankoliu


Ruošiant patiekalus švenčių stalui norisi ne tik, kad viskas puikiai pavyktų, bet ir nereikėtų stovėti prie puodų visą amžinybę. Šis patiekalas puikiai tinka ir Kūčių stalui, ir bet kokia kita proga, kai norisi paragauti kažko nauja.

Vilkešeris keptas orkaitėje – greitai ir nesunkiai paruošiamas patiekalas. Ši žuvis, dar vadinama baltąja lašiša, yra švelnaus skonio ir sultinga (tik negalima perkepti).Pankolis, mėtos, citrusiniai vaisiai suteikia jai nepaprastą aromatą ir skonį.

Reikės

1 pankolio

⅓ puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

1 citrinos sultys

1 svogūnas, smulkiai supjaustytas

2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos

1 šaukštas vynuogių acto

šaukštelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

10 šviežių mėtų lapelių

2 vilkešerių skrostų

4 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus

1 citrinos supjaustytos plonomis riekelėmis

½ apelsino supjaustyto riekelėmis

Gaminimas

Nuplautą pankolį išilgai supjaustome plonomis riekelėmis. Aliejų, actą ir citrinų sultis supilame į dubenėlį, sudedame smulkintą svogūną, česnaką, išmaišome. Pabarstome druska ir pipirais ir sudedame pankolio juosteles (keletą atidame į šalį). Paliekame marinatą pastovėti apie valandą.

Žuvį nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu, pagardiname šiek tiek druska ir pipirais. Sudedame į kepimo skardą pašlakstytą aliejumi. Žuvies vidų įdarome citrinų ir apelsinų riekelėmis, mėtomis bei keliomis pankolio juostelėmis (kurias buvome atidėję). Po keletą citrinos riekelių uždedame ant žuvies viršaus.

Pašauname vilkešerius į orkaitę, įkaitintą iki 220 C ir kepame apie 15-20 min. Žuvį, ištraukę iš orkaitės apverčiame, supilame paruoštą marinatą ir pašauname į orkaitę dar maždaug 5 minutėms, kad gražiai apskrustų ir kita pusė.