
Trys virtinukų idėjos vakarienei
Namuose pagaminti virtiniai neatstos pirktinių. Jiems pagaminti reikia nemažai laiko, tačiau tikrai verta! Štai keletas įdėjų.
Virtinių tešla:
2,5 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
6 šaukštai vandens
Iš visų komponentų užminkoma kieta tašla, suvyniojama į maistinę plėvelę ir pliekama išbrinkti, kol pasigaminsite įdarą.
Vištienos ir morkų įdaras

Šį įdarą lengvai pagaminsite jei pietums virėte sultinį iš vištienos, kurios gabalėlis atliko nesunaudotas.
300 g virtos vištos
1 morka
Svogūnas
Šaukštas sviesto
Smulkiai supjaustyą svogūną ir tarkuotąmorką pakepiname keptuvėje su sviestu, sudedame maltą mėsą, pagardiname druska ir pirpirais.
Iš tešlos kočiojami delno dydžio apskritimai, dedama po šaukštelį įdaro, kraštai užspaudžiami ir užlankstomi.
Virtiniai verdami apie 5 min. Patiekiami su grietine arba natūraliu jogurtu.
Virtinukai su moliūgų ir graikinių riešutų įdaru
Įdarui:

400 g moliūgo, supjaustyto plonais griežinėliais
Poros šaukštų alyvuogių aliejaus
Pusės svogūno, smulkiai supjaustyto
saujos graikinių riešutų, smulkiai sukapotų
šaukštelis smulkintų šalavijų
Padažas su razinomis ir cheresu
Mažo svogūnėlio
2 šaukštai sviesto
Stiklinė jautienos sultinio
sauja besėklių razinų
2 šaukštai kvietinių miltų
keletas šaukštų saldaus chereso
Moliūgus įdarui sudedame į skardą, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, kol suminkštės. Iškeptus moliūgus sudedame į dubenį ir sumaigome šakute. Sudedami kiti komponentai – svogūnai, riešutai, šalavijai, pagardinama pipirais ir druska.
Tešla iškočiojama ir supjaustoma į maždaug 10 cm pločio pailgą lakštą. Maždaug 6-7 cm atstumu šaukšteliu dedami įdaro kauburėliai. Tešla sulenkiama, pirštu užspaudžiami tarpeliai tarp įdaro kauburėlių ir ratukiniu pjovikliu, ar peiliu supjaustomi kvadratinės formos virtinukai.
Kol virtiniai verdami – 4-5 min. – pasigaminame padažą.
Mažoje keptuvėje ištirpinamas sviestas, pakepinami svogūnai ir pabarstomi miltais. Nuolat maišant, įpilamas sultinys, ceresas, sudedamos razinos ir pakaitinama, kol ims tirštėti.
Virtinukai patiekiami, ką tik ištraukti iš puodo ir pagardinti kvapniu padažu.
Virtinukai su grūdėta varške ir parmezanu
Įdarui:
200 g grūdėtos varškės
Stiklinė tarkuoto parmezano
Kiaušinis
Visi komponentai sumašomi ir su gautu įdaru formuojami virtinukai.
Patiekiama su tirpintu sviestu.