gallery

Triušiena su žolelių padažu

Šis Kaprio salos vienintelio restorano, turinčio 2 Michelin žvaigždutes, šefo Andrea Migliaccio triušienos receptas pripildys namus garžių kvapų.

Patiekalui reikės:

1 triušio
2 skiltelės česnako
4 šalotai (arba 2 vidutiniai svogūnai)
1 čili paprika, supjaustyta juostelėmis
500 ml baltojo vyno
500 ml daržovių sultinio
200 g vyšninių pomidorų
2 lauro lapai
Ryšelis šviežių petražolių,
Ryšelis šviežių bazilikų
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas

Triušį supjaustome gabalėliais, pabarstome druska ir pipirais ir apkepame iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus kol apskrus.

Išimame mėsą iš keptuvės, įpilame dar šiek tiek aliejaus ir sudedame smulkintą česnaką, papriką ir svogūnus ir keletą minučių apkepame, kol svogūnai taps permatomi.

Į keptuvę vėl sudedame triušienos gabalėlius ir supilame baltąjį vyną. Leidžiame jam užvirti, tuomet sudedame vyšninius pomidorus, lauro lapus ir supilame vištienos sultinį. Paliekame triušieną troškintis ant nedidelės ugnies apie 20 min.

Į troškinį sudedame smulkintas prieskonines žoleles ir dar 30 min. troškiname, kol padažas ims tirštėti.

Triušieną perkeliame į serviravimo indą, užpilame padažu ir papuošiame šviežiais bazilikų lapeliais ir šalavijo šakele.

Taip paruoštą triušieną galima patiekti su bulvių koše ir troškintomis daržovėmis.