
Tilapijos file su kinišku padažu
Kiniškų prieskonių mišinys ir sojos padažas suteiks žuviai egzotišką aromatą ir saldoką skonį. Prie šio patiekalo, kaip ir dera kinų virtuvei, tiks ryžiai ir karštų daržovių garnyras.
Komponentai
Tilapijos file
Kiniškų žuvies prieskonių mišinio: jį pasigaminsite iš malto cinamono, gvazdikėlių, pankolių sėklų, anyžių ir Sičuano pipirų (arba pasirinkite pirktinį prieskinių mišinį)
3 šaukštų lengvo sojos padažo
Pusė šviežios citrinos
Šaukšto rudojo cukraus
Šaukšto pjaustyto poro arba svogūnlaiškių
Žuvies file pašlakstykite šviežiomis citrinos sultimis, pabarstykite pasiruoštu prieskonių mišiniu ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus iš abiejų pusių.
Indelyje sumaišykite sojos padažą su cukrumi ir supikite ant bebaigiančios kepti žuvies. Leiskite padažui keletą minučių pavirti ir įsigerti į žuvį. Sudėkite žuvį į serviravimo indą ir pabarstykite smulkintu poru ar svogūnlaiškiais.
Prie patiekalo tiks ryžiai ir keptos karštos daržovės.