Saldžiosios marinuotos paprikos
Komponentai marinatui, kurio užteks devyniems 500 ml stiklainiams:
3 puodeliai (750 ml) acto (vynuogių)
3 puodeliai vandens
3 1/2 stiklinės cukraus
9 skiltelės česnako
4 1/2 šaukštelio druskos
Apie 3 kg saldžiųjų paprikų
Paprikas perpjauti per pusę, išimti sėklas ir kepti orkaitėje apie 40 min. Išėmus iš orkaitės uždengti rankšluosčiu ir palaikyti apie 10 min. Nulupti odeles ir supjaustyti juostelėmis. Sudėti paparikas į sterilius stiklainius, į kiekvieną įdėti po česnako skiltelę.
Vanduo ir actas užverdamas, sudedama druska ir cukrus ir keletą minučių paviriname. Marinatas supilamas į stiklainius ant paprikų, paliekant apie 1 cm nuo stiklainio viršaus. Stiklainius sudedame į kepimo skardą su šiek teik karšto vandens ir dedame sterilizuoti į 180 C orkaitę maždaug 15-20 min.
Atsargiai stiklainius įšimame iš orkaitės ir užsukame dangtelius.