gallery

Morkų pyragas

Morkų pyragas

 

Gaiviu pavasariu kvepiantis morkų pyragas su džiovintais abrikosais, imbieru, pekano riešutais ir cinamonu – puikus deserto pasirinkimas Velykų pusryčių stalui. Šiam kepiniui saldumo suteikia džiovinti vaisiai, gaivumo – natūralios apelsinų sultys. Pyragą galima išsikepti iš vakaro, o prieš patiekiant papuošti jį švelniu kreminio sūrio glaistu.

Reikės:

1 valgomasis šaukštas tarkuotos apelsino žievelės ir 1/2 puodelio sulčių (iš maždaug 1 didelio apelsino)

100 g džiovintų abrikosų supjaustytų gabalėliais

1 šaukštelis smulkiai tarkuoto imbiero

3 puodelių kvietinių miltų

2 a.š. kepimo miltelių

2 a.š. malto cinamono

1/4 šaukšteliai druskos

4 dideli kiaušiniai

4 šaukštai medaus

100 g rapsų aliejus

1/2 puodelio nesaldintos obuolių tyrės

4 didelės morkos, nuluptos ir sutarkuotos (apie 2 puodeliai)

saujos skaldytų pekano riešutų

Glaistui

200 g kreminio sūrio (pvz. „Philadelphia“)

2 šaukštai medaus

1,5 šaukštelio smulkiai tarkuotos apelsino žievelės

Gaminimas

1. Į nedidelį puodą supilkite apelsino sultis ir tarkuotą apelsino žievelę bei imbierą, sudėkite smulkintus abrikosus. Pakaitinkite, kol užvirs ir palikite ataušti.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

Kitame dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, medų, aliejų ir obuolių padažą. Įmaišykitemiltų mišinį ir atvėsintą alesinų sulčių ir abrikosų mišinį. Sudėkite tarkuotas morkas, pekano riešutus ir gerai išmaišykite.

3. Sudėkite paruoštą tešlą į kepimo formą. Kepkiteapie 18–20 min,arba to, kol į pyragą įsmeigtą medinį smeigtuką ištrauksite švarų (neaplipusį tešla).

5.Leiskite pyragui visiškai atvėsti. Tuo tarpu paruoškite glazūrą: elektriniu plakikliu išplakitekerminįsūrį, medų ir apelsino žievelę iki vientisos masės. Užtepkiteant pyrago ir, jei norite, apšlakstykitekeliais šaukšteliaisskysto medaus..