gallery

Midijos pomidorų ir vyno padaže

Midijos – gan neįprastas patiekalas daugeliui lietuvių. Tačiau keptas bulves vakarienei daug sveikiau būtų pakeisti nekaloringomis, daug A, B grupės vitaminų, seleno, omega 3 sočiųjų rūgščių tirinčiomis midijomis. Jūrinių valstybių gyventojai, kurių racione midijos – dažnas patiekalas, rečiau serga širdies ligomis, atritu, turi tvirtesnius kaulus ir sveikesnius dantis. 

 

Šviežių midijų nusipirkti galima visose didesnėse maisto parduotuvėse, jas paruošti tikrai nėra sudėtinga – užtruksite apie 15 -20 min.

 

Patiekalui reikės

apie 1 kg midijų

svogūno

skiltelės česnako

200 g balto sauso vyno

4 didelių pomidorų (galima naudoti ir konservuotus)

šaukšto sviesto

Šiek tied druskos, pipirų, petražolių

 

Gaminimas

Midijas švariai nuplauname, išmetame suskilusias geldeles ir sudedame nuvarvėti į sietelį.

Dideliame puode ištirpiname sviestą, sudedame susmulkintą svogūną ir česnako skiltelę. Sudedame kubeliais supjaustytus pomidorus ir keletą minučių pakepiname. Pagardiname prieskoniais ir žolelėmis, supilame vyną ir paviriname padažą apie 3 min. Į padažą sudedame midijas ir verdame apie 6 min., kol kriauklės atsidarys. Retkarčiais puodą papurtome, kad midijos nuo viršaus patektų į apačioje kunkuliuojantį padažą.

Midijos su šiuo garžiai kvepiančiu padažu labai tinka su šviežia duona ir žolelėmis pagardintu sviestu.