Makaronus valgyti sveika
Žmonių, kurių racione makaronai dažnas patiekalas, valgymo įpročiai yra kur kas sveikesni, nei tų, kurie apskritai jų nevalgo. Tokią išvadą padarė JAV Mitybos strategijos korporacija, atlikusi amerikiečių valgymo įpročių tyrimą.
Tyrimo metu nustatyta, kad tie, kas dažnai valgo makaronus, rečiau renkasi riebius ir cukraus gausius produktus. Be to, palyginus su angliavandenių vengiančiais žmonėmis, tie, kas valgo makaronus, geriau įsisavina gyvybiškai svarbius vitaminus ir mineralus, pavyzdžiui, folio rūgštį ir maistines skaidulas.
Dietologai pastebi, kad makaronai – geras mitybos pagrindas, kuris padeda organizmui geriau įsisavinti vertingas medžiagas iš daržovių, žuvies ar jūros gėrybių, kurie naudojami ruošiant makaronų patiekalus. Kad makaronų patiekalai iš tiesų būtų naudingi, dietologai rekomenduoja juos ruošiant naudoti daugiau pomidorų, bei kitų daržovių, o taip pat svogūnų bei česnakų.