gallery

Lašišos iešmeliai imbiero apvalkale


Šis gan greitai paruošiamas patiekalas gali būti patiekiamas ir karštas, ir kaip šaltas užkandis. Prie lašišos iešmelių tiks mėgiamos žalios salotos.

Prieš kepant lašiša bent 10 min minučių marinuojama imbiero padaže. Žuvies gabalėlia gali būti kepami suverti ant medinių iešmelių, arba supjausčius norimo dydžio kepsneliais.

Patiekalui reikės:

Lašišos file be odos

Marinatui:

2 šaukštai rapsų aliejaus
3 šaukštai šviežio smulkinto imbiero
sauja svogūnų laiškų,
1/2 puodelio sojos padažo
2 arbatiniai šaukšteliai ryžių vyno acto
2 šaukštai cukraus
žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimas:

Imbierą nulupkite, supjaustykite smulkiais gabalėliais, sumalkite blenderiu ir 1-2 min pakepinkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Sudėkite susmulkintus svogūnų laiškus ir dar keletą minučių pakepinkite.

Nukaiskite keptuvę, supilkite į marinatą likusius komponentus ir išmaišykite.

lasisos-verinukaiPasiruoškite lašišos file: pašalinkite ašakas, nuimkite odą. Jei žuvį nutarėte kepti ant medinių iešmelių, suverkite juos kas maždaug 2-3 cm skersai file. Kai tai padarysite, peiliu supjaustykite vienodo dydžio kepsnelius.

Sudėkite žuvies gabalėlius į kepimo skardą išteptą aliejumi. Tolygiai padenkite žuvį marinatu iš visų pusių ir leiskite jam bent 10 min įsigerti.

Kepkite žuvies kepsnelius 200 C orkaitėje apie 15-20 min.