Košeriniai receptai: meliono salotos ir cukinijų sriuba
Košeriniai receptai
Meliono ir pomidorų salotos, kurias Baltuosiuose rūmuose prezidentui Obamai gamino šefas Keith Fuller
Produktai salotoms:
½ kantalupos (tai melionų su šiurkščia odele rūšis)
½ agurko
1-2 šalotai (smulkių svogūnėlių rūšis)
3 – 4 puodeliai vyšninių pomidorų
3 – 4 šaukšteliai šviežių bazilikų lapelių
Druskos ir pipirų pagal skonį
Užpilas:
3-4 šaukšteliai medaus
3-4 šaukšteliai balsamic vynuogių acto
2-3 šaukšteliai extra virgin alyvuogių aliejaus
Melioną supjaustome mažomis riekelėmis. Agurką nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Nuluptus šalotus supjaustome plonais griežinėliais. Pomidoriukus perpjauname perpus, o bazilikų lapelius siauromis juostelėmis.
Dideliame dubenyje atsargiai išmaišome visus ingredientus ir užpilame medaus, acto ir aliejaus padažu. Salotas pabarstome pagal skonį druska ir pipirais.
Cukinijų sriuba
1 vidutinis smulkiai pjaustytas svogūnas
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
6 puodeliai vištienos sultinio
6 cukinijos supjaustytos gabalėliais
½ šaukšto krapų
1 ½ šaukšto raudonojo vyno acto
1 šaukšto kukurūzų krakmolo ištirpinto 1 šaukšte vandens
1 šaukšto cukraus
1 didelė bulvė, supjaustyta kubeliais
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir sumetame paruoštas daržoves: cukinijas, bulvę ir svogūną. Kepame, kol suminkštės ir sudedame likusius ingredientus. Verdame ant lėtos ugnies apie 30 min. Baigę virti sutriname sriubą blenderiu, pasūdome pagal skonį, pabarstome smulkintais krapais, pipirais.