gallery

Kiaulienos išpjovos vyniotinis su žolelėmis

Vasarą, kai netrūksta šviežių prieskoninių žolelių, savo patiekalams galima suteikti pačių įvairiausių skonių ir kvapų. Sultinga ir minkšta kiaulienos išpjova, pagardinta šviesios itališkos duonos trupinių ir žolelių įdaru – greitai ir lengvai paruošiamas patiekalas. Dar daugiau spalvų jam suteiks garstyčių padažas.

Vyniotiniui reikės:

kiaulienos išpjovos
didelės saujos smulkintų įvairių žolelių: bazilikų, rozmarinų, čiobrelių
didelės saujos špinatų lapų
3 šaukštų itališkos šviesios duonos trupinių
1 kiaušinio baltymo
šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
1-2 šaukštų Dižono garstyčių

Garstyčių padažui

2-3 šaukštų Dižono garstyčių
šaukštelio medaus
1/2 puodelio grietinės

Gaminimas

Nuo kiaulienos išpjovos pašaliname plėves ir aštriu peiliu išilgai įpjauname (maždaug iki išpjovos vidurio). Įpjovą išskleidžiame, mėsą uždengiame maistine plėvele ir virtuviniu plaktuku pamušame iš abiejų pusių. Išpjovą ištepame garstyčiomis.

Įdaro komponentus – žoleles, duonos trupinius sudedame į dubenį ir įmaišome lengvai išplaktą kiaušinio baltymą. Įdarą paskirstome tolygiai ant išpjovos, susukame vyniotinį ir aprišame virvute, kad neiširtų.

Vyniotinį dedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi, uždengiame kepimo popieriumi ir kepame apie 1 val. 170 C orkaitėje. Iškepusi mėsa turi būti šiek tiek rausva. Iškepusį kepsnį dedame į lėkštę, nuimame virvutes, supjaustome gabalėliais ir patiekiame su garstyčių padažu.

Padažo komponentus sudedame į puodą ir pakaitiname (bet neleidžiame užvirti) 2-3 minutes.