Keptas moliūgas su klevų sirupu, graikiniais riešutais ir spanguolėmis
Kepti moliūgai, pagardinti riešutais ir klevų sirupu puikiai tiks ir kaip lengvas užkandis, ir kaip garnyras prie paukštienos.
Reikės:
moliūgo
šaukštelio džiovintų rozmarinų
šaukštelio druskos
2-3 šaukštų klevų sirupo
saujos graikinių arba pekano riešutų
saujos džiovintų spanguolių.
Moliūgą supjaustome riekėmis, sudedame į aliejumi pašlakstytą skardą, apibarstome druska, rozmarinais ir kepame orkaitėje apie 40 min., kol jis taps apskrudęs iš viršaus ir minkštas viduje.
Džiovintas spanguoles užplikome karštu vandeniu, paliekame išbrinkti 10 min., nuvarviname.
Atvėsintą moliūgą supjaustome nedideliais kubeliais, pašlakstome klevų sirupu. Pabarstome riešutais ir džiovintomis spanguolėmis.