gallery

Įdarytos daržovės: pomidorai, baklažanai

Įdarytos daržovės – pomidorai, baklažanai ar cukinijos – gan greitai paruošiamas ir pakankamai įspūdingai atrodantis patiekalas. Jis gali būti patiekiamas kaip karštas vakarienės užkandis arba kaip garnyras, pavyzdžiui, prie prie žuvies.

Įdarytas baklažanas
Įdarytas baklažanas

1 baklažanui ir 2 dideliems pomidorams įdaryti prireiks:

20 g ryžių
100 brinzos sūrio
3 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
20 g ryžių
100 g Kieto sūrio (sutarkuoto)
100 g pievagrybių
druskos ir pipirų pagal skonį
Prieskoninių žolelių (tinka krapai, petražolės, raudonėlis)

Baklažaną perpjauname per pusę, pabarstome druska ir paliekame pastovėti 20 min. Peiliu atsargiai išskobiame minkštimą, kad liktų pakankamai trvirtos 4 – 5 cm storio baklažano sienelės.

Pomidorams nupjaunamos „kepurėlės“, kur buvo kotelis, taip, kad liktų „dangtelis“, kuriuo įdarytą pomidorą galėsite uždengti. Pomidoro vidus atsargiai išskobiamas.

Ryžius apverdame pasūdytame vandenyje, taip, kad dar liktų pakankamai tvirti.

Grybus ir baklažano minkštimą supjaustome kubeliais ir apkepame aliejuje. Brinzą supjaustome mažais gabalėliais.

Ryžius, brinzą, grybus bei žoleles sudedame į dubenį, išmaišome, įdedame pipirų (druskos neturėtų trūkti, nes sūrumo suteiks brinza ir pats baklažanas, kuris buvo prieš tai pasūdytas). Šiuo įdaru įdarome pomidorus ir baklažanų puseles ir pašauname į orkaitę 180 C 15 min. Prieš baigiant kepti daržoves pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepame orkaitėje apie 5 min, kol gražiai apskrus.