gallery

Braškių ir špinatų salotos

Saldžios braškės tinka ne tik desertams, bet ir kontrastingo skonio salotoms su pelėsiniu sūriu.  

Mėlynąjį sūrį galima pakeisti brinza arba švelnaus skonio ožkų sūriu.

Reikės:

Dubenėlio šviežių braškių
Špinatų ryšelio
100 g. mėlynojo sūrio
1 šaukštelio raudonojo vyno balsamic acto
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas

Špinatų lapus ir braškes nuplauname, didesnes uogas supjaustome į 4 dalis, špinatų lapus pasmulkiname, jei lapai kiek peraugę iš „baby spinach“ amžiaus. Sudedame į dubenį, pašlasktome Raudonojo vyno balsamic actu, druska ir pipirais. Salotų viršų apibarstome mėlynojo sūrio gabalėliais ir patiekiame. Gardu su šviežia šviesia duona.