Avokadų ir rukolos šalta sriuba
Šiai šaltai sriubai išraiškingo skonio suteikia kartoki rukolos salotų lapai, o avokadas – kreminę tekstūrą. Patiekalą galima pagardinti skrudintais pinijų riešutais, ar moliūgų, saulėgrąžų sėklomis bei šlakeliu kanapių ar sėlenų aliejaus. Ši sriuba išties padės numalšinti alkį ir atsigaivinti karštą dieną.
Reikės
Apie 100 g rukolos salotų
Kelių bazilikų lapelių
2 gerai prinokusių avokadų
1 citrinos sulčių
3 puodelių geriamo vandens
1/2 grietinėlės
šaukštelio medaus
žiupsnio jūros druskos
šaukšto gero aliejaus
Pagardinimui galima naudoti pinijų riešutus ar moliūgų, saulėgrąžų sėklas.
Visus komponentus sumalam mikseriu ar blenderiu. Galima patiekti atšaldytą su riekele šviežios duonos.