gallery

Agrastų ir kepintų juodųjų serbentų uogienė

Serbentuose yra daug vitaminų ir maistinių medžiagų, kurios neprarandamos net termiškai apdorojant. Šių uogų džemas bus ne tik ryškios spalvos, bet ir ryškaus skonio bei aromato.

Uogienei reikės:

1 kg agrastų

1 kg juodųjų serbentų

1 kg cukraus

Serbentus perrenkame, pašaliname kotelius, nuplauname ir paskleidžiame ant audinio, kad išdžiūtų. Tuomet uogas supilame į kepimo skardą ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių 15 minučių. Dar karštus serbentus iš karto sutriname blenderiu iki vientisos masės.

Nuplautus ir nusausintus  agrastus sumalame mėsmale. Jei norite, kad uogienėje neliktų agrastų sėklų, pertrinkite masę per sietelį.

Uogų masę sumaišome puode, suberiame cukrų ir maišydami verdame ant silpnos ugnies 30 minučių. Virimo metu reikia periodiškai pašalinti putas.

Uogienę sudedame į sterilius indelius ir užsukame metaliniais dangteliais.