gallery

Kepta anties krūtinėlė su tamarindų padažu

Kepta anties krūtinėlė su tamarindų padažu

 

Šis patiekalas patiks visiems išsiilgusiems Azijos virtuvės skonių. Traški ir sultinga antienos krūtinėlė su egzotišku saldžiarūgščiu tamarindų ir imbierių padažu patiekta su kiaušininiais makaronais (noodles) ar ryžiais– puiki idėja pietums ar šventinei vakarienei.

Tamarindų tyrės, kuri naudojama padažui, galima įsigyti veganiškomaisto produktų parduotuvėse.

Jei šią tyrę gaminsite namuose, pasiruoškite tam iš anksto ir nusiteikite, kad patiekalo ruošimas užtruks dar bent viena valanda ilgiau.

Tamarindų tyrė gaminama taip: nulupama tamarindų žievelė, o vidinė minkšta dalis su sėklomis sudedama į puodą, užpilama karštu (bet ne verdančiu) vandeniu ir paliekama bent 30 min. Ši procedūra reikalinga tam, kad būtų lengviau atskirti tamarindo sėklas. Išmirkusią masę pertriname per sietelį, gautą tyrę sudedame į puodą ir pakaitiname (užvirti nereikia)nuolat maišydami.

Beje, sietelyje likusias sėklas galite užpilti verdančiu vandeniu, dar kartą nukošti, atvėsinti ir turėsite puikų vitaminų kupiną gaivinantį gėrimą.

 

2-3 porcijoms reikės:

2 ančių krūtinėlės

Druskos ir pipirų

1 valgomasis šaukštas 5 prieskonių mišinio

1 valgomasis šaukštas čiobrelių

1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus

2 šaukštai susmulkinto česnako

4 šaukštai smulkinto imbiero (jei nemėgstate aštriai, imbiero dėkite mažiau)

6 šaukštai tamarindų tyrės

2 šaukštai austrių padažo

2 šaukštai žuvies padažo

4 šaukštai cukraus

Malti juodieji pipirai

100 ml antienos arba vištienos sultinio

 

Gaminimas

Anties krūtinėles pagardinkite druska, pipirais, 5 prieskonių mišiniu ir čiobreliais.

Anties krūtinėles odele į apačią sudėkite į įkaitintąkeptuvę (be aliejaus) ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol ims skirtis riebalai –apie 8 minutes. Kai odelė taps auksinės rudos spalvos ir traški, apverskite krūtinėles ir apkepkite keletą minučių kitą pusę.

Apkeptą mėsą sudėkite į kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintąorkaitę 8 minutėms.

Kol antis kepa, nupilkite riebalus iš keptuvės, supilkite alyvuogių aliejų, česnaką imbierą ir pakaitinkiteant vidutinės ugnies nuolat maišydami. Sudėkite tamarindo tyrę, austrių padažą, žuvies padažą ir cukrų ir pavirinkite keletą minučių. Supilkite sultinį, kol pasieksite norimą konsistenciją, tada pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Iškeptas krūtinėles palikite karštoje orkaitėje pastovėtipenkias minutes ir patiekite supjaustytas gabalėliais apšlakstytas padažu. Patiekite su šiltais kiaušininiais makaronais arba garuose virtais ryžiais.